ریاضت اقتصادی در یونان و افول دانشگاه‌ها

سیاست‌های «ریاضت اقتصادی» در یونان دانشگاه‌های این کشور را به سوی نابودی کشانده و بدهی‌های کمرشکن، فعالیت بسیاری از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی برجسته را به حالت تعلیق درآورده است.

به دنبال این ریاضت‌های اقتصادی، دانشگاه «آتن» یونان با جدی‌ترین بحران در تاریخ فعالیت خود مواجه شده است. مقامات این دانشگاه اعلام کردند که به دلیل تعدیل اجباری نیروهای خود، کارایی قبلی را ندارند. از سوی دیگر سایر دانشگاه‌های یونان نیز از عدم کارآیی خود خبر دادند.

پس از اینکه دانشگاه «آتن» اعلام کرد به دلیل تقاضای اتحادیه اروپا، صندوق جهانی پول و بانک مرکزی اروپا مبنی بر تعدیل نیروهای خود، قادر به ادامه فعالیت نیست، دانشگاه‌های واقع در شهرهای «سالونیک»، «پاتراس»، «یوانینا» و «کرت» نیز از دنبال کردن این روند خبر دادند.

به نقل از روزنامه گاردین، تمامی این دانشگاه‌ها اعلام کردند به دلیل تعدیل نیروهای خود شامل نیروهای بایگانی و امنیتی، ادامه فعالیت‌های آنها غیرممکن است.

«استاتیس افستاتوپولوس»، رییس فدراسیون استادان دانشگاه طی نامه‌ای به «آنتونیس ساماراس»، نخست وزیر یونان نوشت: با نهایت نگرانی تاکید می‌کنیم که با تصمیم دولت مبنی بر قرار دادن متخصصان و کارمندان ارزشمند خود در «طرح انتقالی»، و کاهش پرسنل متخصص، دانشگاه‌های کشور با خطر نابودی روبرو می‌شوند. حتی اگر بپذیریم که پرسنل مازاد داریم اما یک شبه نمی‌توانیم با 40 درصد نیروی کمتر به فعالیت ادامه دهیم.

در میان 12 هزار و 500 نیرویی که در این طرح ریاضتی وارد می‌شوند، کارمندان شاغل در کتابخانه‌ها،‌ آزمایشگاه‌ها، کلینیک‌ها و دفاتر حرفه‌ای حضور دارند. به دنبال این تصمیم، دانشگاه آتن به عنوان باسابقه‌ترین و قدیمی‌ترین موسسه آموزش عالی در یونان اعلام کرد که قادر نیست با 498 نفر کارمند کمتر به فعالیت خود ادامه دهد.

با ادامه روند فوق، این دانشگاه همچنین قادر به پذیرش دانشجویان جدید نخواهد بود.