شهریه‌ هنگفت یک دانشگاه فرانسوی برای دانشجویان خارجی

دانشگاه «ماینس ایکول» در شهر «نانت» فرانسه که از دانشگاه‌های مطرح این کشور محسوب می‌شود از افزایش بی‌سابقه شهریه‌های دریافتی خود از دانشجویان خارجی خبر داد.

مقامات دانشگاه «ماینس ایکول» اعلام کردند: از سال تحصیلی آینده شهریه دانشجویان خارجی در این دانشگاه‌ 4.5 برابر خواهد شد. به دنبال اعلام این خبر یک سازمان حمایت از مهاجران در حال تنظیم شکایتی به شورای دولتی فرانسه است تا این تصمیم به دلیل غیرعادلانه، ‌غیرقانونی و تبعیض‌آمیز بودن، لغو شود.

بدین ترتیب دانشجویان تازه‌وارد در دانشکده مهندسی و مدیریت «ماینس ایکول» در صورتی که از کشورهای خارج از اتحادیه اروپا هستند باید مبلغ 5256 دلار شهریه بپردازند اما دانشجویان فرانسوی یا عضو کشورهای اتحادیه اروپا تنها باید مبلغ 2525 دلار شهریه بپردازند. در حال حاضر شهریه دانشجویان 1160 دلار است.

به نقل از یونیورسیتی ورلد نیوز،‌ روزنامه «Les Echos» فرانسه دلیل این افزایش شهریه‌ها را تلاش برای فایق آمدن دانشگاه «ماینس ایکول» بر مشکلات مالی به دنبال قطع کمک هزینه‌های دولتی اعلام کرد.

«ژان کلود جنرت»، رئیس دانشکده تله‌کام در دانشگاه «ماینس ایکول» به این روزنامه گفت: این افزایش شهریه‌ها از تبعات مستقیم کاهش بودجه‌های دولتی است که باعث شد بودجه اداره این دانشگاه 20 درصد کاهش یابد.

وی افزود: این افزایش شهریه‌ها شامل تمام دانشجویان کشورهای خارج از اتحادیه اروپا نمی‌شود زیرا دانشجویانی که بیش از دو سال در فرانسه زندگی کرده یا برای دریافت همزمان دو مدرک تحصیلی درس می‌خوانند مجبور نیستند این اضافه شهریه را پرداخت کنند.