گزارش سومین سمینار آشنایی با رهبران کارآفرین در موسسه آموزش عالی پرندک

سرکار خانم سهیلا جبری بانوی توانمند در حوزه کسب و کار :

سرکار خانم سهیلا جبری (چیا) متولد ۱۳۴۳ می باشد و با بیش از۳۰ سال سابقه کاری  مدیر موسسه چیامد،محقّق و پژوهشگر لباس اقوام، مدرس وطرّاح لباس بوده و دارای مدرک صنعتگری از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، عضو انجمن طرّاحان لباس ایران و همچنین مدیر جشنواره ملی مد و لباس سی پال می باشند.

111

چیا جبری عرصه مد و لباس را نوپا می‌داند و معتقد است که در این عرصه باید با علم روز و به صورت آکادمیک وارد شد و دانشجویان حرفه‌ای و متبحری را در زمینه طراحی مد و لباس تربیت کرد. این عرصه آکادمیک باید فضایی را برای دانشجویان ایجاد کند تا بتوانند با صنعت مد و لباس و طراحی توامان با هم آشنا شوند و زمانی ‌که فضای آکادمیک هم‌راستا با صنعت مد و لباس قرار بگیرد، شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه خواهیم بود.وی درباره جشنواره مدو لباس و محدودیت‌های اقتصادی پیش‌آمده در جامعه یادآور شد: با توجه به بستر فرهنگی مد و لباس و نوپا بودنش و شرایط اقتصادی که امروزه دچارش شدیم با شعار حمایت از کالای ایرانی سعی در برگزاری جشنواره مد و لباس داشتیم تا بتوانیم در این صنعت قدمی برداریم، تلاش کردیم با رویکردی جدید و متفاوت و البته به‌روز الگوهای ایرانی را با جریانات مد و لباس همسان‌سازی کنیم. الگوهایی که به عنوان لباس اقوام ایرانی شناخته شده‌اند اما هنوز به صورت گسترده و حرفه‌ای به جامعه ایرانی معرفی نشده‌اند را باید به جامعه بشناسانیم.

2

وی همچنین به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های خود یعنی مسئله جدایی صنعت و دانشگاه در عرصه مد و لباس اشاره کرد و گفت: متأسفانه بسیاری از دانشجویان و فارغ‌التحصیلان ما تعریف درستی از بخش صنعت ندارند و از سویی دیگر فضای اشتغال مناسب برای آن‌ها در چرخه تولید موجود نیست، اما هم تولیدکنندگان باید بدانند که نمی‌توان طراح را از چرخه مد و لباس حذف کرد و هم طراحان بدانند که برای به روز و ظهور هنرشان به همراهی تولیدکنندگان نیاز دارند  و ایجاد این ارتباط دو سویه بسیار حائز اهمیت می باشد و بستر را برای رونق هرچه بیشتر صنعت پوشاک را فراهم خواهد کرد.

3

ایشان از تجربیات خود در برگزاری جشنواره ی مد و لباس مطالبی ارزشمند را بیان نمودند.بدین صورت که تیمی از دانشجویان جهت کمک و همراهی به مجموعه معرفی شده بودند اما به دلیل عدم آگاهی و درک درست از محیط کار،تصورشان مبنی بر این بود که کار یعنی مدیریت کردن پس اگر همه بخواهند مدیر باشند چه کسی کارهای اجرایی را انجام دهد!لذا شرط اول کارآفرینی را اقدام،آستین بالا زدن و به نوعی وارد کارزار کارآفرینی و کسب و کار شدن عنوان نمودند.

4

سخنران دوم جناب آقای دکتر علی ذاکری:

ایشان صمت مدیریت تطبیق مقررات و مبارزه با پولشویی بانک کارآفرین را عهده دار میباشند.جناب دکتر ذاکری در خصوص تامین منابع مالی، ریسک های موجود و عدم ثبات مطالبی مهمی را بدین گونه عنوان نمودند که هر بنگاه اقتصادی در طول فعالیت خود، با ریسک‌های متعددی مواجه است و درخصوص ریسک، می‌توان به دو نکته اساسی اشاره کرد:

نخست اینکه معمولا نمی‌توان خطرات و عوارض ناشی از ریسک را به صفر رساند یا به عبارت دیگر، تنها می‌توان آن را کاهش داد یا کنترل کرد.

ثانیا،یک بنگاه اقتصادی بر اساس بازده مورد انتظار و چشم‌انداز فعالیت خود، میزان بهینه‌ای از ریسک را می‌پذیرد. بنابراین با افزایش قوانین، مقررات، بخشنامه‌ها و سطح امنیت، نمی‌توان انتظار داشت که لزوما خطرات ریسک مورد نظر صفر شود و بنگاه بتواند با خیالی آسوده به فعالیت بپردازد. فقط باید بتواند میزان بهینه ریسک (یا دامنه قابل پذیرش ریسک) را برای خود تعریف کرده و سعی کند در آن محدوده به فعالیت ادامه دهد.

5

و حضور سرکار خانم خاتون شهبازی به عنوان سخنران پایانی :

خاتون شهبازی متولد ۱۳۵9، با بیش از ۱۸ سال سابقه کاری، بازرس انجمن موسّسات مد و لباس کشور،عضو اتاق بازرگانی تهران، نایب ریئس کمیسیون بازرگانی کانون زنان کارآفرین و بازرگان می باشند.

ایشان به شوق و انگیزه ی خود در مسیر ارتقا و بهبود وضعیت کسب و کار اشاره نموده و خاطر نشان کردند:

شور و شوق از دو منظر فردی و سازمانی مورد بررسی قرار می‌گیرد. هر اندازه انگیزه و نیروی پنهان درونی کمرنگ شود، اشخاص و سازمان‌ها دچار افول روحی می‌شوند و این امر در کارهای گروهی بیشتر نمود پیدا کرده زیرا مادامی که مدیر یک مجموعه تحت تأثیر شرایطی خاص و حساس دچار یأس و نا امیدی ‌شود، تمام مجموعه تحت تأثیر آن قرار خواهد گرفت.

6

در پایان شایان ذکر است که موسسه ی آموزش عالی پرندک،به عنوان یکی از پیشگامان و رهروان در زمینه ی برقراری ارتباط و صنعت و دانشگاه تمام تلاش خود را به کار بسته تا با برگزاری هرچه بیشتر این سمینار و همایش ها بتواند قدمی هرچند اندک در راستای خدمت به جامعه و ایفای نقش واقعی خود،برداشته و بتواند با اجرای این قبیل برنامه ها موستوجب رونق روزافزون این رخدادهای علمی،عملی شود.

7

ب 1